Modernizacja starego domu jednorodzinnego z lat 60-tych

Wnętrza domu przed modernizacją były małe i ciasne, a kuchnia i salon stanowiły oddzielne pomieszczenia.

Dom miał stać się ergonomiczny, komfortowy i bardziej dostosowany do potrzeb czteroosobowej rodziny. Inwestorzy pragnęli stworzyć możliwie, jak największą przestrzeń łączącą salon z kuchnią, bez powiększania bryły budynku.

Z tego też powodu postanowiliśmy połączyć ze sobą oba pomieszczenia tworząc jedną otwartą przestrzeń. Ściany kuchni i salonu zostały więc wyburzone, natomiast aby maksymalnie powiększyć salon zdecydowaliśmy się zabrać trochę przestrzeni jednej z sypialni dziecięcej. Dzięki temu zyskaliśmy dodatkowe 3 m2 w pokoju dziennym.

Dodatkowym elementem, który optycznie zwiększył metraż była wymiana małych okien na zdecydowanie większe co dodatkowo zaowocowało większą ilością wpadającego światła i przepięknym widokiem na okolicę

Wnętrza miały być jasne, nowoczesne i dobrze doświetlone ale jednocześnie przytulne. Dopasowane do stylu życia.

Zastosowaliśmy różnorodne oświetlenie, które podkreśli urodę wybranych elementów architektury wnętrz. W korytarzu sprawdzą się funkcjonalne pasywne czujniki ruchu, które umożliwią efektywne zarządzenie energią elektryczną.

Jestem pewna, że efekt po remoncie będzie zadowalający, że przestrzeń będzie funkcjonalna, komfortowa i ciesząca oko, a pomieszczenia będą dobrze służyły domownikom, jak również gościom.

Jestem przekonana również, że nasze wspólnie podjęte decyzje przełożą się na radość, satysfakcję i spokój przebywających w tej przestrzeni moich Klientów.

7-modernizacja domu
14
15
16
17
18